Vergoeding waardedaling voor bedrijven en organisaties

Op dit moment laten we onderzoeken of en hoe er een regeling voor alle bedrijfspanden kan komen. Dat kost tijd, naar verwachting duurt het onderzoek tot eind 2022.

In sommige situaties kunt u nu een (gedeeltelijke) aanvraag doen. Op deze pagina leest u om welke situaties dat gaat.

Waardedaling bedrijfspanden

Wie kan nu een aanvraag doen?

Verkochte bedrijfspanden Loppersum en Appingedam
U heeft een bedrijfspand of ander gebouw zonder woonbestemming verkocht. Dat gebouw staat in de voormalige gemeente Loppersum of Appingedam.
Geldt deze situatie voor u? Lees hier verder.

Wonen en werken gecombineerd
U heeft of had een gebouw of perceel waar wonen en werken is gecombineerd. Zoals een winkel met een woning erboven of een agrarisch bedrijf.
Geldt deze situatie voor u? Lees hier verder.

Mijn situatie staat er niet tussen

Geldt geen van bovenstaande situaties voor u? Dan kunt u mogelijk later een aanvraag indienen.

Verkochte bedrijfspanden in andere gemeentes
Heeft u uw bedrijfspand of een ander gebouw zonder woonbestemming verkocht, maar staat het in een andere gemeente dan de voormalige gemeenten Loppersum en Appingedam? In het najaar verwachten wij meer informatie te kunnen geven over wanneer u een aanvraag kunt doen. Een precieze datum is nog niet bekend.
Afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen die binnenkomt en hoe snel we die kunnen behandelen, wordt bekeken hoe en wanneer de regeling verder wordt opengesteld voor andere gemeenten.

Niet-verkochte bedrijfspanden
Heeft u een bedrijfspand of ander gebouw zonder woonbestemming, maar heeft u dat niet verkocht? Dan moet u de uitkomst van het onderzoek afwachten. We verwachten dat het onderzoek uiterlijk eind 2022 wordt afgerond.