De Stuwmeerregeling is ten einde

Van 3 juli 2019 tot en met 31 december 2019 liep de Stuwmeerregeling. Aanvragers die voor 13 juni 2019 bij ons een aanvraag tot schadevergoeding hadden gedaan, kregen een aanbod uit de Stuwmeerregeling. Zij konden, naast de reguliere procedure, kiezen voor een vaste vergoeding van € 4.000 voor de ontstane fysieke schade en een vaste vergoeding van € 1.000 voor de overige schade.

Aanvragers die voor 1 januari 2019 een aanvraag tot schadevergoeding hadden gedaan bij ons, konden er ook voor kiezen om zelf een aannemer aan het werk te zetten. In dat geval kan men facturen van de aannemer insturen, die wij tot € 10.000 (inclusief btw) vergoeden. Daarnaast krijgt men ook de vaste vergoeding van 1.000 euro voor overige schade.

Aanvragers die een aanbod hebben ontvangen, maar niet voor 1 januari 2020 een keuze hebben doorgegeven, gaan met hun dossier automatisch verder in de reguliere procedure. Als die procedure nog niet is afgerond, neemt het IMG dat over van de TCMG.

Subsidie Waardevermeerdering

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft laten weten dat aanvragers die gebruikmaken van de Stuwmeerregeling ook in aanmerking kunnen komen voor de subsidie Waardevermeerdering tot een maximumbedrag van 4.000 euro. Meer daarover leest u op de informatiepagina van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Nieuwe schade

Als u na het gebruikmaken van de Stuwmeerregeling nieuwe schade ontdekt, kunt u deze gewoon bij ons melden. Uw nieuwe schade wordt via de reguliere procedure afgehandeld. Bij het beoordelen van de nieuwe schade wordt beoordeeld of nieuwe bodembeweging de nieuw ontdekte schade kan verklaren. Als dat niet het geval is, dan wordt verondersteld dat de door u ontdekte schade vergoed is met de schadevergoedig die u vanuit de Stuwmeerregeling ontving. Die vergoeding was immers bedoeld om op eenvoudige wijze alle tot dan aanwezig schade te vergoeden. U krijgt de gelegenheid hier een zienswijze op te geven.