Vaste vergoeding

Meldt u voor een bepaald adres voor het eerst schade en woont u binnen het effectgebied van de bevingen? Of is uw eerste aanvraag nog bij ons in behandeling? Dan kunt u mogelijk kiezen voor afhandeling met een vaste vergoeding van 5.000 euro. Zo wordt het voor u gemakkelijker om uw schade vergoed te krijgen. U kunt hier zelf voor kiezen. Als u dat niet wilt, kunt u gebruik maken van de huidige maatwerkprocedure.

Voegen worden uitgefreesd door voeger

Start keuze voor vaste vergoeding nieuwe aanvragen

U kunt vanaf 1 november 2021 kiezen voor de vaste vergoeding. Komt u in aanmerking? Dan ziet u in het aanvraagformulier naast de bestaande maatwerkprocedure ook een optie voor de vaste vergoeding. 

Voor wie is de vaste vergoeding?

De vaste vergoeding is aan te vragen door eigenaren van een object op een adres binnen het effectgebied van de bevingen door gaswinning in het Groningenveld. Het gaat om fysieke schade (zoals een scheur in de muur) waarvan u denkt dat een vergoeding van 5.000 euro zal voldoen. U kunt alleen een vaste vergoeding aanvragen als er voor dit adres niet eerder schade is gemeld. 

Kijk of u in aanmerking komt ›

Bestaande aanvragen

Heeft u al een aanvraag bij ons ingediend? En zien wij dat u mogelijk in aanmerking komt? Dan kunt u vanaf 8 december 2021 uw keuze doorgeven. Om u die mogelijkheid te geven, neemt het IMG voorlopig geen besluiten over vergoedingen tot 5.000 euro.

Zodra het mogelijk is om u ook in uw dossier voor de vaste vergoeding te kiezen, laten we dat aan u weten. Vanaf dat moment heeft u dan nog vier weken om uw keuze te maken.

Meer informatie over de vaste vergoeding

Keuze voor een vaste vergoeding

Snel en eenvoudig

Maatwerk vs. vaste vergoeding

Voorwaarden

Waarom een bedrag van €5.000?

Wat zijn de nadelen?

Zelf de afweging maken

Nadat u een keuze heeft gemaakt

Over het effect van bevingen: situatie A, B en C

Nieuwe aanvragen

Openstaande aanvragen