Vaste vergoeding voor schade aan woningen

Meldt u voor een bepaald adres voor het eerst schade en woont u binnen het effectgebied van de bevingen? Of is uw eerste aanvraag nog bij ons in behandeling? Dan kunt u mogelijk kiezen voor afhandeling met een vaste vergoeding van 5.000 euro. Zo wordt het voor u gemakkelijker om uw schade vergoed te krijgen. U kunt hier zelf voor kiezen. Als u dat niet wilt, kunt u gebruik maken van de huidige maatwerkprocedure.

Voegen worden uitgefreesd door voeger

Start keuze voor vaste vergoeding in oktober

Omdat we nog bezig zijn met de organisatie van de vaste vergoeding, kunt u deze nu nog niet aanvragen. Maar we houden u graag op de hoogte.

Via onderstaande knop kunt u ons uw e-mailadres geven. U krijgt dan automatisch bericht als we met de vaste vergoeding van start gaan.

Per e-mail op de hoogte blijven ›

Voor wie is de vaste vergoeding?

De vaste vergoeding is aan te vragen door woningeigenaren binnen het effectgebied van de bevingen door gaswinning in het Groningenveld. Het gaat om fysieke schade (zoals een scheur in de muur) waarvan u denkt dat een vergoeding van 5.000 euro zal voldoen. U kunt alleen een vaste vergoeding aanvragen als er voor dit adres niet eerder schade is gemeld. 

Kijk of u in aanmerking komt ›

Straks kiezen voor de vaste vergoeding

Als het waarschijnlijk is dat u in aanmerking komt voor de vaste vergoeding, kunt u daar zodra dat mogelijk is nog voor kiezen. Om u die mogelijkheid te geven, neemt het IMG voorlopig geen besluiten over vergoedingen tot 5.000 euro. Als u interesse heeft in de vaste vergoeding, vragen wij u nog even te wachten met uw aanvraag voor schadevergoeding.

Zodra het mogelijk is om u ook in uw dossier voor de vaste vergoeding aan te melden, laten we dat aan u weten. Vanaf de start van de vaste vergoeding heeft u dan nog twee weken om uw keuze te maken. We verwachten niet eerder dan vanaf oktober met de uitvoering van de vaste vergoeding te kunnen beginnen.

Meer informatie over de vaste vergoeding

Keuze voor een vaste vergoeding

Snel en eenvoudig

Maatwerk vs. vaste vergoeding

Voorwaarden

Waarom een bedrag van €5.000?

Wat zijn de nadelen?

Zelf de afweging maken

Nadat u een keuze heeft gemaakt

Over het effect van bevingen: situatie A, B en C

Nieuwe aanvragen

Openstaande aanvragen