Als gevolg van een technische storing is ons telefonisch Serviceloket momenteel niet bereikbaar. Wilt u een acuut onveilige situatie (AOS) melden? Daarvoor kunt u het AOS-formulier op deze website gebruiken. We hopen dat het snel is opgelost.

 

Hoe werkt het?

U kiest voor de vaste vergoeding. En dan? Hieronder ziet u welke stappen uw aanvraag doorloopt.

Heeft u hulp nodig? U kunt ons maandag t/m zaterdag, van 8.00 tot 17.30 uur, gratis bellen op 0800 4444 111.

Hoe werkt de vaste vergoeding?

Uw aanvraag in een paar stappen

1. Meld uw schade in Mijn dossier

U meldt uw schade in Mijn dossier. U logt in met uw DigiD. Tijdens de aanvraag geeft u aan hoe u de schademelding wilt afhandelen. Met de vaste vergoeding, of via de maatwerkprocedure.

Ziet u de keuze voor de vaste vergoeding niet in het aanvraagformulier? Maar komt u volgens u wel in aanmerking? Neem dan contact met ons op via het gratis nummer 0800 4444 111.

U kunt ook iemand machtigen om de aanvraag namens u te doen. U moet dan wel zelf als eigenaar het definitieve aanbod ondertekenen.

2. Toestemming van eventuele mede-eigenaren

Uw eventuele mede-eigenaren moeten akkoord zijn met uw aanvraag. Zij moeten daarvoor toestemming geven in hun eigen Mijn dossier onder ‘Dit kunt u nu doen’. Ze loggen daarvoor in met hun DigiD. U geeft zelf aan uw mede-eigenaren door waar en hoe zij toestemming moeten geven. Als uw mede-eigenaren toestemming hebben gegeven, gaat u verder met de volgende stap. Het kan enkele dagen duren voordat de mogelijkheid om toestemming te geven zichtbaar is.

3. Bewijsmateriaal door foto’s of nulmeting

U toont aan dat u schade heeft. Dat gebeurt op basis van foto’s of een nulmeting. Welke van deze opties voor u geldt, ziet u tijdens de aanvraag. Dit ligt aan de locatie van het object waarvoor u een aanvraag doet.

Als voor u de optie foto’s geldt, maakt u zelf foto’s van de schade. U voegt deze foto’s toe in uw Mijn dossier. U krijgt van ons bericht wanneer u dit kunt doen.

Als voor u de optie nulmeting geldt, bellen we u om een afspraak te maken. Bij een nulmeting komen we langs om foto’s van de schade te maken.

4. Wij controleren uw aanvraag

Wij controleren of uw aanvraag aan alle voorwaarden voldoet. En of we nog wat aanvullende informatie van u nodig hebben. Als dat zo is, krijgt u van ons bericht. U kunt deze informatie toevoegen in uw Mijn dossier.

5. Definitief aanbod en besluit

Als uw aanvraag compleet is, doen we u een definitief aanbod voor de vaste vergoeding. Hierin staan belangrijke punten waarmee u instemt als u het aanbod accepteert.

U stemt dan in met een eenmalige en finale vergoeding van 5.000 euro. En dat dit het bedrag is voor alle fysieke schade, bijkomende kosten, materiële schade en overlast. Daarnaast is met de vaste vergoeding alle schade aan het object vergoed en afgehandeld. En u kunt voor het object niet zomaar nieuwe schade melden. Lees waarvoor u kiest als u de vaste vergoeding aanvraagt.

Gaat u akkoord met dit definitieve aanbod? Dan krijgt u het besluit en keren wij de vergoeding van 5.000 euro uit.