Verder naar inhoud

Immateriële schadevergoeding

Aanvraag invullen

Bent u geen eigenaar van de woning? Maar huurt u een woning? Of bent u medebewoner? Dan beoordelen we de aanvraag voor immateriële schade net iets anders dan wanneer u wel een eigenaar bent.

Volg de stappen hieronder. Wij zullen uw aanvraag beoordelen.

Stap 1 - Aanvraag starten


Om een aanvraag voor een vergoeding voor immateriële schade te starten logt u in op Mijn Dossier. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Lukt dat niet? Dan kunt u hulp krijgen van een zaakbegeleider die bij u thuiskomt. Of u kunt iemand in uw omgeving vragen om u te helpen bij de aanvraag.

Stap 2 - De aanvraag

De aanvraag bestaat uit twee delen, waarbij u bij de eerste stap de gegevens van uw situatie controleert en aanvult. U kunt aansluitend een vragenlijst invullen. De aanvraag duurt zo’n 30 minuten.

Deel 1: de feitelijke gegevens over uw situatie
Controleer of de gegevens over uw adres, de veiligheid en de omvang van de schade kloppen. Pas en/of vul deze aan als dat nodig is. Voeg eventueel bewijsstukken toe. Dat is soms nodig als u gegevens heeft aangepast. Dit deel van de aanvraag bepaalt in grote mate of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Let als huurder bij het invullen van uw aanvraag op onderstaande twee punten:

Omvang schade (bouwsteen 3): De gegevens bij bouwsteen 3 (Omvang Schade) hebben we al voor u ingevuld. U hoeft alleen maar te controleren of de gegevens kloppen. U vult bij deze bouwsteen in dat u geen eigenaar bent.
Doorlooptijd (bouwsteen 4): Bij bouwsteen 4, (Doorlooptijd) hoeft u niets in te vullen.

Deel 2: de vragenlijst
Vul de vragenlijst (de persoonlijke impactanalyse), waarin de hoogstpersoonlijke ervaring van de gevolgen van de aardbevingen centraal staat, in. Hoewel het niet verplicht is, raden we over het algemeen aan om de vragenlijst in te vullen. Deze telt bij de beoordeling minder zwaar mee, maar kan de hoogte van een eventuele vergoeding wel positief beïnvloeden.

Aan het einde controleert u of alle gegevens kloppen en kunt u de aanvraag indienen.