Verder naar inhoud

Herstel met eigen aannemer

Nieuwe schade ontdekt - wat kunt u doen

Tijdens of na de herstelwerkzaamheden kunt u nieuwe schade ontdekken, die niet in het adviesrapport staan.

Vanaf de datum van de vaststellingsovereenkomst kunt u binnen vijf jaar vijf keer nieuwe schade melden. Hieronder vindt u meer informatie over hoe dit werkt.

Ontdekt u nieuwe schade tijdens de herstelwerkzaamheden?

Dan meldt u deze bij ons. U stuurt informatie en foto's van de schade mee, daarvoor is een document beschikbaar. 

Na de schademelding beslissen wij of een nieuwe schade-opname nodig is. We laten u ook weten of de schade voor herstel in aanmerking komt.

Een nieuwe offerte voor deze nieuwe werkzaamheden is alleen nodig als de extra kosten  boven het bedrag voor onvoorziene kosten uitkomt.

Dit meerwerk moet goedgekeurd worden door ons, vóórdat de aannemer aan de uitvoering  begint, als dit meer kost dan het bedrag voor onvoorziene kosten.

Ontdekt u nieuwe schade als al het herstelwerk al is opgeleverd?

Is het herstelwerk al opgeleverd, maar vindt u binnen vijf jaar na de datum van uw vaststellingsovereenkomst nieuwe schade? Dan koppelen wij uw schademelding aan het eerdere hersteldossier. U kunt de schade dan laten herstellen door een eigen aannemer.

Ontdekt u nieuwe schades na vijf jaar na de datum van uw vaststellingsovereenkomst? Dan kunt u voor uw kadastraal object, vaak uw adres, alleen weer schades melden na een beving van ten minste 5 mm/s.