14 september 2023

5 reacties

IMG moet 149 dossiers overdragen aan NAM

De door IMG en zijn voorganger TCMG (Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) toegekende schadevergoedingen aan Groningers en Drenten worden door het ministerie van EZK (namens de Nederlandse Staat) verhaald op de NAM. De NAM vindt dat de TCMG te hoge schadevergoedingen betaalde. Daarom voert de NAM een rechtszaak tegen de Staat.

Aardappelhuisje in het Groningen landschap

Informatie via het Ministerie van EZK

Als onderdeel van deze rechtszaak wil de NAM dossiers inzien van schademelders, welke dossiers bij het IMG liggen. Onlangs hebben de rechters in deze zaak besloten dat 149 geanonimiseerde schadedossiers moet worden overdragen aan de NAM. Omdat het om een rechterlijke uitspraak gaat moet het ministerie van EZK en het IMG hier gehoor aan geven. De geanonimiseerde dossiers zijn inmiddels door EZK aan de NAM verstrekt. De bewoners om wie het gaat zijn door EZK geïnformeerd en kunnen daar voor vragen terecht via het telefoonnummer 1400 of via rijksoverheid.nl/contact.

IMG geen partij in deze zaak

Het IMG is geen partij in deze zaak en betreurt het dat dossiers van schademelders gedeeld worden met de NAM.

Zie voor meer informatie de Kamerbrief

Reageren

aardbevingsschade-expert 14 september 2023 - 12:02

Heel erg interessant hoor (149 dossiers) waar u geen partij in bent en de gang van zaken van de NAM betreurt. Ook op dit nieuwsbericht zitten weinig mensen te wachten. Dat is pas betreurenswaardig.

Ria 15 september 2023 - 13:41

Hoi waneer word is meer bekent over inmatrielleschade stond uiterlijk na de zomer we lopen al aardig tegen einde

Remon, IMG 19 september 2023 - 10:13

Beste Ria, ik kan me voorstellen dat u hier graag meer over wilt weten. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen. Zodra er meer bekend is, melden we dit via onze website. Onze excuses voor het lange wachten.

Peter 18 september 2023 - 10:25

Plaats maar even bericht over de aanvullende immateriële schade, daar zitten we op te wachten!

D 19 september 2023 - 18:59

Hoe zo nou pas in de voorbereiding?. Wat is de reden dat het nog niets duidelijk is Waarom moet het zo lang duren. Jullie hebben 2 maanden de tijd. Kom dit jaar überhaupt nog op uitbetaling uit? En voor de kinderen????? Die wachten bijna ook 2 jaar hier op. Heel echt slecht hoor.

Reactie toevoegen

Deel bij de reactie geen dossiernummer, e-mailadres of telefoonnummer. Bij vragen over uw dossier kunt u contact opnemen met ons Serviceloket via 0800 4444 111.

Reacties die niet over het onderwerp gaan of die onfatsoenlijk taalgebruik bevatten, kunnen worden verwijderd.

Wij vragen u om uw e-mailadres. Uw reactie wordt geplaatst nadat u uw e-mailadres bevestigt. Als u op Versturen klikt, ontvangt u van ons een e-mail met een link. Nadat u op de link klikt, wordt uw reactie geplaatst.

Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.