Als gevolg van een technische storing is ons telefonisch Serviceloket momenteel niet bereikbaar. Wilt u een acuut onveilige situatie (AOS) melden? Daarvoor kunt u het AOS-formulier op deze website gebruiken. We hopen dat het snel is opgelost.

 

De aardbevingen vind ik wel eng, maar je doet er niks aan

“De eerste keer dacht ik dat er wat tegen ons huis knalde. Ik zat in mijn schuurtje toen ik een harde dreun hoorde, daarna trilde de grond onder mijn voeten. Later kwam ik erachter dat het een aardbeving was”, zegt Remie Warries.

0 reacties
821

Remie Warries uit Froombosch

Bewoners: Dina (61) en Remie (75) Warries
Plaats: Froombosch
Wonen in het huis sinds: 1987
Dossiers bij: CVW en IMG
Eerste schade gemeld in: mei 2015

“We hebben wel wat scheuren in onze muren gehad. Dat hebben we destijds gemeld bij het Centrum Veilig Wonen. Ze hebben toen de schades gerepareerd en een deel opnieuw gevoegd. Maar wij wilden het hele huis en de garage opnieuw voegen, zodat de boel weer netjes was. Daar was alleen niet genoeg geld voor, dat moesten we zelf betalen”, zegt Dina Warries.

Remie: “We hebben ook wel een oud huis en de voegen waren niet optimaal meer. Dus ergens begrijp ik het wel. Maar soms is het wel een touwtrekkerij om de boel voor elkaar te krijgen. Op zich is dat ook wel weer logisch, want je kan natuurlijk niet zomaar je hand ophouden en geld vragen. Al kregen we gisteren een brief dat wij een aanvraag konden doen voor waardedaling, terwijl wij dachten dat we daar niet voor in aanmerking kwamen. Dat was wel netjes.”

Eeuwen

Dina: “We horen hier nogal wat knallen van de aardbevingen. Die dikke knallen vind ik wel eng, waarschijnlijk gaan die nog wel wat jaren door. Maar, je kunt er niks tegen doen. Ik ben al blij dat we vergoeding krijgen om de schades te repareren. En met subsidies hebben wij ons huis kunnen verduurzamen, dat is natuurlijk mooi meegenomen.”

Remie: “Op zich voel ik mij wel veilig. Ons huis valt niet zomaar om door de scheuren. Maar bij sommigen is het huis wel onveilig en duurt het eeuwen voordat ze worden geholpen. Dat vind ik heel erg. Soms vraag ik mij wel af wat er gebeurt als er écht een zware aardbeving komt en of ons huis dan blijft staan. Maar het heeft geen zin om daar vaak over na te denken, je weet het toch niet.”

Bewoners: Dina (61) en Remie (75) Warries
Plaats: Froombosch
Wonen in het huis sinds: 1987
Dossiers bij: CVW en IMG
Eerste schade gemeld in: mei 2015