Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Het IMG handelt schade af, voor de versterking van woningen is er de Nationaal Coördinator Groningen. Hier vindt u meer informatie over de NCG en manieren om met deze organsatie in contact te komen.

Boerderij met gestutte gevel in avondzon

Als het om versterking gaat

Door de aardbevingen zijn gebouwen soms niet meer veilig genoeg. Nationaal Coördinator Groningen (NCG) onderzoekt gebouwen in het aardbevingsgebied om te bepalen of ze voldoen aan de veiligheidsnorm. Voldoet een gebouw niet aan de veiligheidsnorm? Dan is versterking van het gebouw nodig.

Gebouwen die geen verhoogd risico hebben bij aardbevingen worden op dit moment niet onderzocht op veiligheid. Bent u eigenaar van zo’n gebouw en twijfelt u toch over de veiligheid van uw gebouw? Dan kunt u bij NCG een opname aanvragen. Meer informatie over een opname op verzoek vindt u hier.

Contact met de NCG

Ook voor andere vragen over het versterken van uw pand kunt u terecht bij NCG. NCG is van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 088 - 041 44 77. Mailen via het contactformulier op de website van NCG kan ook.